Av malinmlarsson

-

1 februari, 2020

Vad vill du upptäcka 2020?

År 2020 har övergått från januari till februari och nu börjar man känna smaken av vår – även i denna brist av vinter. Det börjar klia i kikar-fingrarna att ge sig ut och skåda (eller passa på att räkna vinterfåglar inpå knuten denna helgen!). Så här tidigt på året är minsta lilla art rolig att se då årskrysslistan ska fyllas på med tillfälliga vinterbesökare och vanliga övervintrande fåglar. Ännu finns tallbitar kvar i länet och kalasar på bären som finns kvar! Tallbit som förresten är en 2-poängare på Upptäckartävlingen.

 

Du har väl inte missat den tävlingen? Oavsett om du är en skådare som letar genom minsta lilla skärgårdskobbe eller bara njuter av en lugn dag vid Svensksundsviken så finns det chans att det är du som blir först med att se den där kohägern eller praktejdern! Vilken blir årets snackis-art på Ög-listan? Vilken art vill du helst hitta själv – och vilken tror du blir ny för Ög?

 

Upptäckartävlingen har även uppdaterats 2020 med nya poäng för  isabellatörnskata, ringand och silkeshäger. Utöver Upptäckartävlingen, passa på att kolla in även Årskryssutmaningen, Ekolistan och Fågelbordskampen!

Spread the love

Kommentarer

  1. Jag skulle bli redigt glad om fler och fler skulle kunna delta i de örninventeringar som nu i februari-mars 2020 planeras i södra delen av Östergötland. Kanske även upptäcka den del av Östergötland som är okänd för de flesta – även östgötarna.

    Skrivet av Per Lundgren den 4 februari, 2020.

Skriv en kommentar