Fågelbordskampen

Fågelbordskampen 2020/2021 pågår från 1 dec till 31 mars!

Här kan du följa årets resultat i tävlingen! Kommentera gärna med både frågor och glada heja-rop, och var gärna med själv!

Du deltar genom att gå in i tävlingens kalkylblad som finns online (se länken nedan). Du behöver ingen inloggning för att fylla i dina uppgifter och du kan uppdatera allteftersom. Kalkylbladet sparas automatiskt så det är bara att fylla i och sedan stänga ner det. 

Nedan kan du se ett diagram över ställningen – dock syns diagrammet bäst i dator eller på surfplatta. Surfar du med mobil kan det vara lättare att gå in i kalkylbladet och välja fliken ”Sammanställning”.

Kommentarer

 1. I morse satt en ormvråk i trädet vid matningen och kollade efter ev möss. Får jag räkna den i kampen?

  Skrivet av Arne Ekström den 13 december, 2019.

 2. Hej Arne! Vi har regeln att man måste se rovfågeln faktiskt äta något som har ätit av matningen, så att bara se den sitta i närheten räknas tyvärr inte. Detta är för att det ska vara rättvist i jämförelse med att t.ex. många småfåglar rör sig i träden omkring men det är inte säkert att de använder sig av matningen. Men jag håller tummarna för att ormvråken på din tomt tar en mus snart! (småfåglarna får den gärna låta bli!)

  Mvh
  Malin

  Skrivet av malinmlarsson den 13 december, 2019.

 3. Ok, då får jag ta bort sparvhöken som bara missar att ta sina byten…..

  Skrivet av Arne Ekström den 13 december, 2019.

 4. Jag hade en sådan förra året också… Jag tar upp med styrelsen om att diskutera reglerna inför 2020/2021!

  Skrivet av malinmlarsson den 13 december, 2019.

Skriv en kommentar