Av malinmlarsson

-

13 december, 2019

Skådarhjälpen 2019 – nu steppar vi upp inför den avslutande helgen!

Just nu är det 37 personer som deltar i Skådarhjälpen för Östergötlands räkning, och vi ligger på tredje plats efter Öland och Göteborg. Hjälp oss att bli fler! Skådarhjälpen är fågelskådarnas bidrag till Musikhjälpen, en insamlingsvecka till förmån för människor drabbade av ett allvarligt, men ibland dolt, problem. I år är temat ”Sex är inte ett vapen” – tyvärr ett högst påtagligt påpekande för många människor som lever i krigsdrabbade länder, och ibland också närmare oss, i helt vanliga, svenska sovrum…

 

Skådarhjälpen är utformad som ett artrally, där landskapen tävlar mot varandra – så många arter som möjligt under perioden 7–15 december. Det ekonomiska bidraget gör du efter egen lust och förmåga; 1 kr/per art, 10 eller 100 kr/art – du bestämmer helt själv (och ingen kontrollerar…). Inmatning av observerade fåglar och betalning sker på skådarhjälpen.se. Om du vill ha hjälp med inmatning av obsar eller något annat går det bra att ringa till ÖgOF:s ordförande Sofie Hellman (0736–413235), eller till Kjell Carlsson (0702–267762).

 

Än så länge saknas till exempel fullständigt möjliga arter som forsärla, mindre hackspett, orre, tjäder, järpe, sparvuggla, skäggdopping, kungsörn, bergand, alfågel, snösparv, sävsparv och många fler på landskapets lista. Låt oss göra ett ryck inför Musikhjälpens avslutning i helgen, och skåda lite extra för en bättre värld!

Spread the love

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar