Av malinmlarsson

-

18 december, 2019

Ge en gåva till jul - Häradsskärsprojektet

Så här i sista förberedelserna inför jul vill vi i ÖgOF inkomma med ett tips till alla fågel- och naturintresserade: ge bort en gåva genom att ge till välgörenhet!

 

Inför kommande ringmärkningssäsonger på ön Häradsskär i Gryts skärgård utanför Valdemarsvik har föreningen öppnat upp för bidrag för att kunna fortsätta sin forskning om fågelflyttning och fågelpopulationer. Även om arbetet ute på ön sker ideellt är det mycket som kostar under projektet, exempelvis båtfärderna med volontärer till ön och inköp av utrustning. Genom den forskning som utförs i ringmärkningsprojektet så bidrar ÖgOF och våra fantastiska volontärer till svar på frågor så som: När flyttar fåglarna? Hur många flyttar? Vilka arter? Är de i bra form? Minskar eller ökar populationerna? Genom vårt mångåriga arbete kan man jämföra data från flera år, och vi hoppas kunna fortsätta med detta arbete under lång tid framöver för att fortsätta övervaka trenden hos flyttfåglar i östgötska skärgården.

 

Vill du ge en julgåva till någon du känner genom att stötta detta projekt? Donera genom Swish 123 375 89 68 eller via BankGiro 5376-7158. Ange ”HS julgåva”i betalningen. Ladda ned gåvokortet, och gör någon glad i jul!

 

Du kan läsa mer på sidan om Häradsskärsprojektet.

Spread the love

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar