Av malinmlarsson

-

9 april, 2019

 • Naturum Tåkern

ÖgOFs dag på naturum Tåkern

Lördagen den 27 april kör vi en favorit i repris och gästar naturum Tåkern igen! Under dagen kommer vi att guida i tornet och visa upp det fantastiska fågelliv som Tåkern har att erbjuda. Dessutom finns det möjlighet att gå guidade turer – både för vuxna och barn! Naturum Tåkern har öppet kl 10:00-17:00. ÖgOF kommer också att ha ett bord inne på naturum där man kan hitta vårt föreningsmaterial samt ställa frågor om både fåglar och föreningen.

Nedan följer programmet för dagen:

 • Fågelskådning i tornet kl 09:00-14:00
  Kunniga guider går igenom och visar hur man använder såväl handkikare som tubkikare som finns att låna på plats. Självklart hjälps vi också åt att hitta fåglarna. Rördrommens tutande i vassen, kärrhökens eleganta manövreringar över vassarna och den majestätiska havsörnens jakt efter mat är några av de upplevelser vi kan njuta av nu när våren anlänt på riktigt. Gratis.
 • Fågelskådning längs spången kl 10:15-11:45
  Följ med en kunnig guide genom strandskog, över strandängar och ut i vassen, fokus idag är Tåkerns rika fågelliv. 60 kr/vuxen, 30 kr/barn.
 • Kort visning inne på naturum kl 10:30
  Guiden går igenom historien bakom Tåkern, naturum och förevisar djur och växter på olika vis, framme vid panoramafönstret. Gratis.
 • Fågelskådning för barn kl 13-ca 14
  På denna guidning anpassad för barnfamiljer försöker vi att titta närmare på och lära oss spännande fakta om några vanliga Tåkernfåglar. 30 kr/barn.
 • Dagens fynd kl 13:15
  Kortvisning av en art, sten eller annat naturligt föremål. Denna dag blir det såklart en fågel som visas upp! Gratis.

 

Varmt välkomna!

Spread the love

Kommentarer

Det finns inte några kommentarer för detta inlägget ännu.

Skriv en kommentar