Hem    Artlista    Line Band    Upptäckartävling 2017    Föreningen    Listor    X2017    Fågelbordskampen    Aktuellt    Fågellokaler    Forum    Observationer    Fotogalleri    RRK    Bird Alarm    Länkar
 Notiser 
Antal att visa:

 Fågelbordskampen
2017-11-05 | 17:08
Nu är det snart dags för en ny omgång av fågelbordskampen! Tävlingen går ut på att få så många fågelarter som möjligt att äta på sin fågelmatning. Tävlingen pågår mellan 1/12 2017 och 31/3 2018 och sista anmälningsdag är i år satt till 31/12.

Så här gör du

1. För att delta i tävlingen måste du ha ett konto på denna hemsida. Har du inte detta så kan du skaffa ett via länk längst ner till höger på förstasidan.

2. Logga in på hemsidan.

3. Tryck på länken till fågelbordskampen 2017/2018

4. Tryck på textraden "Uppdatera din lista"

5. Bocka i de sedda arterna, ange datum och ev info och tryck på "spara" längst ned.

Man får bara anmäla en deltagare per matning. Skriv vid anmälan också gärna ett inlägg i forumet om var din matning ligger och lite om hur du lagt upp den och vad du matar med.

Regler

I denna omgång behöver du inte ange vilken mat resp. art ätit av på matningen. För ovanligare arter är det ändå bra om du anger detta, det kan ju vara ett generöst tips till andra. Uppgiften anges i fältet Kommentar i krysslistan.

För att en art ska räknas så krävs det att du som har anmält dig och din matning till tävlingen har sett att fågeln har ätit något från den aktuella matningen. Make/maka/sambo/barn/släkting/besökare får dock gärna ”larma” att ”nu sitter det en … på din matning” så att du då (eller senare) får se arten äta något där.

Den nyfikna nötskrikan som bara sitter och spanar intill matningen utan att äta något räknas alltså inte. Det gör inte heller flocken med sidensvansar som sitter och mumsar bär i rönnen på tomten, men om rönnbären plockas och läggs ut på matningen kan sidensvansarna kryssas när de äter. Undantag: för att lite lättare kunna få in rovfåglar så räknas dessa om de tar någon fågel eller gnagare vid matningen. Exempelvis får sparvhöken som klipper en pilfink som sitter och äter vid matningen räknas.

Pris

Den som vinner säsongens omgång får 5 kilo fågelfrön.

 Spännande föredrag 22 november om Häradsskär
2017-10-29 | 18:22
Kjell Carlsson kommer den 22 november att visa bilder och berätta om ringmärkning, sträckräkning och fågelskådning på Häradsskär.

Föredraget hålls i Naturcentrum i Linköpings trädgårdsförening den 22 november kl 19.00 och är kostnadsfritt. Ett bra föredrag av en duktig föredragshållare utlovas!

 Skådarguiden som app nu även för iPhone
2017-10-29 | 18:00
Äntligen är den här! Östergötland är först ut i Sverige med en skådarguide i appformat. ”Skåda fågel i Östergötland” är appen som med text och bild beskriver 116 fågellokaler runt om i landskapet. För varje lokal finns lokalbeskrivning, tips, typiska fåglar, vägbeskrivning och senaste obsar (via länk till Artportalen). Med andra ord ett oumbärligt hjälpmedel för alla oss som skådar fågel i Östergötland! Appen kostar 69 kr respektive 75 kr beroende på om du har en android eller en Apple.
 
  Notis 1-3 av totalt 107. Nästa 3-->
 Sök/Övrigt 

Sök bland notiserna på denna sida.
Skriv in erat sökord i rutan nedan och tryck sedan på SÖK