Hem    Artlista    Line Band    Upptäckartävling 2017    Föreningen    Listor    X2018    Fågelbordskampen    Aktuellt    Fågellokaler    Forum    Observationer    Fotogalleri    RRK    Bird Alarm    Länkar
 Notiser 
Antal att visa:

 Fågelbordskampen
2017-12-02 | 15:42
Nu är fågelbordskampen igång! Tävlingen går ut på att få så många fågelarter som möjligt att äta på sin fågelmatning. Tävlingen pågår mellan 1/12 2017 och 31/3 2018 och sista anmälningsdag är i år satt till 31/12. Tävlingen är öppen för medlemmar i ÖgOF och därmed även BirdLife Sverige.

Så här gör du

1. För att delta i tävlingen måste du ha ett konto på denna hemsida. Har du inte detta så kan du skaffa ett via länk längst ner till höger på förstasidan.

2. Logga in på hemsidan.

3. Tryck på länken till fågelbordskampen 2017/2018

4. Tryck på textraden "Uppdatera din lista"

5. Bocka i de sedda arterna, ange datum och ev info och tryck på "spara" längst ned.

Man får bara anmäla en deltagare per matning. Skriv vid anmälan också gärna ett inlägg i forumet om var din matning ligger och lite om hur du lagt upp den och vad du matar med.

Regler

Den matning som du anmäler ska ligga inom landskapet Östergötland. I denna omgång behöver du inte ange vilken mat resp. art ätit av på matningen. För ovanligare arter är det ändå bra om du anger detta, det kan ju vara ett generöst tips till andra. Uppgiften anges i fältet Kommentar i krysslistan.

För att en art ska räknas så krävs det att du som har anmält dig och din matning till tävlingen har sett att fågeln har ätit något från den aktuella matningen. Make/maka/sambo/barn/släkting/besökare får dock gärna ”larma” att ”nu sitter det en … på din matning” så att du då (eller senare) får se arten äta något där.

Den nyfikna nötskrikan som bara sitter och spanar intill matningen utan att äta något räknas alltså inte. Det gör inte heller flocken med sidensvansar som sitter och mumsar bär i rönnen på tomten, men om rönnbären plockas och läggs ut på matningen kan sidensvansarna kryssas när de äter. Undantag: för att lite lättare kunna få in rovfåglar så räknas dessa om de tar någon fågel eller gnagare vid matningen. Exempelvis får sparvhöken som klipper en pilfink som sitter och äter vid matningen räknas.

Pris

Den som vinner säsongens omgång får 5 kilo fågelfrön.

 
  Notis 1-1 av totalt 109. Nästa 3-->
 Sök/Övrigt 

Sök bland notiserna på denna sida.
Skriv in erat sökord i rutan nedan och tryck sedan på SÖK