Hem    Artlista    Line Band    Upptäckartävling 2017    Föreningen    Listor    X2017    Fågelbordskampen    Aktuellt    Fågellokaler    Forum    Observationer    Fotogalleri    RRK    Bird Alarm    Länkar
Välkommen till ÖgOF's forum
Hem  |  Öppet forum
 
Aktuella svar på, Skådarhjälpen 2017!

Skådarhjälpen 2017! 2017-12-07 12:41:00

Kjell Carlsson
Linköping

På lördag startar fågelskådarnas stöd till Musikhjälpen, Skådarhjälpen, för 2017. Magnifik och världsförbättrande slutspurt på årets skådning! Musikhjälpens tema är i år "Barn är inte till salu".

Hur gör du för att delta? Gå till skadarhjalpen.se, där rapportering sker och all info finns. Klicka på "Så rapporterar du" till höger på sidan. Längst ned på sidan som då dyker upp finns en rad med rapportområden; välj "Ög". Denna sida omfattar en artlista, och kolumner för de deltagande skådarna. Skriv ditt namn i första lediga kolumn och börja kryssa!

Huvudsyftet med skådartävlingen är ju att samla in pengar till Musikhjälpen, och det gör du helt enligt eget tycke. Du kan betala precis så mycket eller lite per observerad art som du har lust med. Betalning görs också från startsidan på skadarhjalpen.se: ovanför "Så rapporterar du" finns "Insamlingsbössan". Klicka där. Enklast är sedan att välja "SMS", välja belopp att betala, ange telefonnummer och sedan klicka på "Betala". När du har bekräftat med ett svars-SMS är det klart, och beloppet du valt att betala dyker upp på nästa telefonräkning. Förra året slog Skådarhjälpen rekord med över 29 000 kronor, och totalt har över 100 000 kronor samlats in sedan starten 2012. Väl investerade pengar!

Både rapportering av arter och betalning är enkla att genomföra när man väl ser det på skadarhjalpen.se.

Östergötland har historiskt legat långt framme i tävlingen - både i själva artrallyt och i tävlingen om flest antal deltagare, som vi vunnit flera år i rad. Låt oss bli ännu fler som skådar för en bättre värld i år - dra dig inte för att vara med, även om du har begränsat med pengar att bidra med och/eller dåligt med tid att skåda. Alla är välkomna!

Fyll gärna på med pepp och diskussioner om arter som felar, lokaler som behöver täckas och så vidare i denna tråd. Jag kommer att försöka summera tävlingsläget lite allteftersom. Tävlingen håller på till kvällen söndag 17/12. På lördag kör vi!
Re: Skådarhjälpen 2017! 2017-12-07 15:52:41

Leif Jern
Linköping

Javisst kör vi?!!! Innan det blir 2018 kan man ju köra en egen "låtsastävling" - mest med sig själv. Hur många arter får jag ihop på en dryg vecka i december? Det är bara att rapportera varenda art! Tycker du att du har för få arter för att det ska vara värt något? Fel, fel, fel! Varje art räknas i kampen, och det är vi som skådar i Ög som hjälps åt. Man kan ju dessutom alltid runda av beloppet uppåt, lämna 1:- per art - eller 4:- - eller något annat belopp. Om man sedan tycker det är trist att skriva julkort; skicka en julhälsning via SMS, e-post, Facebook eller vad som helst till dina vänner och släktingar (som givetvis också kan vara vänner). Skriv t.ex. "I stället för att lägga pengar på kort och frimärken, sätter jag in motsvarande summa till Skådarhjälpen/Musikhjälpen ... God Jul och Gott Nytt År!" Fast visst är det jag som kommer att få in flest arter och toppa Ög-listan när veckan är slut?! Försök att slå mig den som kan! 


Re: Skådarhjälpen 2017! 2017-12-08 15:01:02

Kjell Carlsson
Linköping

Bra Leif, det är nog många som vill plocka upp den kastade handsken! Men viktigast är förstås att vi försöker hjälpas åt att få så stor uppslutning och så gott resultat som möjligt tillsammans.


Re: Skådarhjälpen 2017! 2017-12-09 08:44:57

Leif Jern
Linköping

Precis! Och ju fler som utmanar - och slår mig! - desto bättre är det ju. Det är den kollektiva insatsen som räknas - både vad gäller arter och insamlade medel.